The Slayers

 

Egy eléggé hosszú sorozat, 2 OVA-val, és 5 movieval. A sorozat maga 3*26 részből áll, és az összesen 78 rész alatt egy kis csapat verődik össze, akikből jó barátok lesznek. Az egész történet Lina Inverse, a kissé kibírhatatlan, de éles eszű, 16 éves varázslólány szerepével kezdődik. Lina rendkivül erős varázsló, a banditák a neve hallatán be is rezelnek rendesen. A sorozat legelején találkozik rögtön Gourryval, a betonagyú kardforgató, de rendkivül rendes és erős férfival. A történet során rengeteg szereplő csatlakozik hozzájuk, az egész történet a Mazokuk (magyarra fordítva leginkább szörnyeknek értendők), az Istenek, és a Sárkányok ellentétei köré épül, de ez csak magát a történetet adja meg, mivel a Slayers egyik legszebb jellemvonása maga a szereplők, velük, és a helyzetekkel együtt áradó poénok. A szereplők mindegyike nagyszerű, és mindenki megtalálja közölük a saját kedvencét. A Slayersben a harc erősen varázslat és kardorientált, így a fantasy-vágású harcászat kedvelőinek is tetszhet. A happy end kedvelői is mindig megkaphatják itt, amit akarnak, mert a slayers a poénokkal együtt happy endet is vonz magával, minden széria végén. A műben ezenkivül amikor a helyzet már kezd túl komoly lenni, garantáltan becsúszik valami eszement poén, ami az ember nevetőizmait mozgásra készteti, és ezeket a jeleneteket nem tudom megszámolni a 10 ujjamon. De ott van benne a szerelem is, még ha az is meghintve jó sok viccel. A szereplők mint mondottam, zseniálisak: Lina egy mindenre képes, jóeszű, és a látszat ellenére kedves lány, akin sokat mosolyog az ember (főleg amikor ideges, és varázsol:)). Gourry annyira kőagyú, hogy már azon nevet az ember, Zelgadisba a realista világnézet hódít, de ő sem marad ki soha a poénok forgatagából, sokszor külseje miatt, mert negyedrészig golem. Amelia egy igazság-mániás, magát szuperhősnek képzelő hercegnő, aki képes a dolgokat nagyon túlzásba vinni ilyen téren. Ott van Xellos, a trükkös pap, aki egy mazoku, ennek ellenére titokzatossága, és az, hogy mindig mindenkit kihoz a sodrából maga körül, rendkivül nevetésre gerjesztő tud lenni, főleg ahogy ezt műveli. És még lehetne folytatni a szereplőket. Az OVA-k különálló történetek, még a sorozat elötti korból, és ebben találhatjuk Naga-t is, Lina nagykeblü vetélytársát, akinek nevetése egyben mókás, és rémisztő is . Az OVA-k, a movie-kkal egyetemben nagyon parodikusak, a komolyság szerintem teljesen hiányzik belőlük. De a Slayerstől mi mást is várjunk, hiszen ez így remek. Aki szereti a vicces, de jó történettel rendelkező, elég hosszú storykat, nézze meg a Slayerst!

szereplök

Lina Inverse

Lina a kis boszorkány, vagy Verselő Lina, de magának mondhatja a banditák réme cimet is 15 évesen. Elég elképesztő nemde? Na de ez még nem semmi, mert ha azt nézzük mi mindent csinált akkor még jobban elképedhetünk. Vegyünk pár példát:
-Sötétség ura, Shabranigdo elpusztitója
-Gaav, Fibrizo, Valgaav, Rezo másolat legyőzője-na meg sok midnenkié
-ötletszerű rombolások fő okozója

Lina ahhoz képest, hogy csak 15 éves, rendkivü jártas a mágia bizonyos ágaiban. Legfőképpen a támadó sötét mágiában és a Sámán mágia tűz mágia részlegében.
De ezen kivül tud egy csomó papi vatrázslatot is. Az animében úgy tűnik, hogy a legfőbb mozgató erő számára a pénz és a tudás és legfőképpen a nővére Luna.
Lina sajátossága, hogy bár elég kicsi(kisebb például Ameliánál), de mégis annyit tud enni, mint a legnagyobb emberek.
Erős akarat jellemzi. Szeretne megszerezni mindenféle mágikus erő amit megszerezhet és tudást, hogy ne nagyon háborgassák őt.
Céljai eléréseben, mindig a legrövidebb utat választja, akár az ellenfelet és a barátokat is fellrobantja, nem nagyon törődik a morállal, vagy az etikettel(talán ezért is van annyi rombolás utána). Hát ez lenne Lina.

Japán hangja:Hayashibara Megumi
Vértipusa:A
Szülőváros:Zefelia

Xelloss

,,Ha jót akarok nevetni, akkor tönkre teszem a tervedet és rákényszeritlek arra, hogy az én terveimet kövesd,, Ez tökéletesen illik Xelloss-ra. A ,,trükkös pap,,, manipulál, idegesit, titkolózó-minden információjából éppen csak a lényeg hiányzik.


Xellos egy ,,Mazoku,, ami már magában is épp elég baj. De nem csak egy akármilyen Mazoku, áhh az nem lenne az igazi, ő a legerősebb szörny, aki nem egy úr(mint például Gaav, vagy Zellas-Metallium). Minden ilyen szörny úrnak két fő szolgállója van:egy pap és egy katonai generális. De Zellas-Metallium valamilyen okból csak egy szolgálót hozott létre. És ez lenne Xelloss.
Xelloss megjelenési formája igazából csak mágikus. A botja, de még a ruhája is valójában az ő testének a része. Amúgy is a testének nagy része nem  ebben a világban van, hanem az Asztrális sikon. Nem nagyon hatnak rá a varázslatok, sem a pszichikai támadások(egyik szörnyet sem győzhet le egy másik szörny, ha annak kisebb a hatalma). Ezen kivül gyors regenerációs képessége is van.  De mindenek felett 100%-san lojális urához, Zellass- Metalliumhoz, akinek céljai ismeretlenek.
Japán hangja:Ishida Akira
Vércsoport:ismeretlen
Szülöváros:szörny, szóval nem hiszem, hogy van neki ilyen:)
Gourry Gabriev
Hát Gourry. A csapat harcosa, akinek a tulajdonában van a legerősebb kard amit csak ismernek:A Fénykard vagy másnéven Gorun Nova, mely a használója akaratát energia formájában jeleniti meg egy bizonyos formában. Gourry nagyon képzett a fénykard használatában például akár egy pillanat alatt át tudja változtani a kard energiáját egy  energia sugárra, aminek elég nagy a pusztitó hatása. 
Egyébként Gourry eléggé gyengeelméjű, főleg ami a emlékezését illeti. Az egyetlen dolog amire biztosan emlékszik az az, hogy nem adta oda Linának a fénykardot. De azért van valami Gourryban is, hiszen például neki jutott először az eszébe, hogy a fénykardot keresztezzék mágiával igy nagyobb erőt adva neki.
 
Japán hang:Matsumoto Yasunori
Vércsoport:B
Szülőváros:ismeretlen-bozonyára ő maga is elfelejtette:)
Zelgadis Graywords
Zelgadis. Mondhatnánk szegény Zel, hisz teste 1/3 golem, 1/3 démon és 1/3 emberi részt tartalmaz. És Zelgadis az egész Slayersben meg akarja magát gyógyitani.  Egyébként elég hasznos számára ez a test, hisz igy még akár egy ágyúgolyó becsapódástól sem kell félnie, ráadásul normális kardok nem is sebzik meg a testét.
Zelgadis eléggé magának való figura, csak akkor beszél ha kell, és mindig a legrövidebb utat keresi a gyúgyulása felé. És könnyen elszégyelli magát, amint valami romantikus dogog történik:)
Zelgadis egy nagyon jó harcos, sok éven át edzett, ráadásul jártas a sámán mágiában és az Asztrális mágiában, melynek a legerősebb varázslatait is tudja használni.
Hát Ez lenne Zelgadis.

Japán hangja:Midorikawa Hikaru
Vércsoport:AB
Szülöváros:ismeretlen-nem csoda, hisz titkolózós egy figura ez a Zel:)
képek

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/Slayers_carnaval.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/slayers03.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/slayers07.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/Slayars_group.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/Lina.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/blinding2.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/amelia043.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/01e.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/gourry004.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/Zelgadis.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/2xellos01.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/slayers_4_ever/uploads/slayers1.jpg